En İyi Çiğ Köfte Tarifi

İşte Malzemeler

8 kişilik köfteye 500 gram dövülmüş veya çekilmiş kırmızı et, 4 su bardağı köftelik bulgur, 1 tatlı kaşığı tuz, 6 yemek kaşığı pul biber, bir miktar karabiber ve tarçın, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 kuru soğan, 8 adet yeşil soğan, 1 tatlı kaşığı salça ve 1 demet maydanoz konulması gerektiği söylenir.

Yapılışı


Maydanoz ve yeşil soğan ince ince doğranarak sonra karıştırmak üzere bekletilir. Özel olan köfte leğenine kuru isot, tuz, tarçın, salça, karabiber, et sonra doğranmış kuru soğan yoğurulur.

Tamamen karıştıktan sonra yoğrulmaya biraz daha devam edilir. Köfte leğenindeki malzemeler bulgur yumuşayana kadar yavaş yavaş bastırmadan yoğurulur. İyice kıvama geldikten sonra önceden hazırlanılan kuru soğan ve maydanoz eklenir çok az bastırılarak toparlanmasına yardımcı olunur. El ile sıkım yapılır ve etrafını göbek, marul, salatalık gibi malzemelerle servis edilir.
Çiğköfte Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Püf Noktalar:

1)Eğer ki çiğ köftemiz sert bulgur ile yapıldı ise çiğ köfte lezzetli olur. Çiğköfte yapılmadan önce bulgurun içindeki kepekler ayıklanmalıdır. Çiğ köftede kesinlikle isotu meşhur ve acı olan yerlerden isot kullanılmalıdır. Çiğköftede kullanılacak olan kırmızı etin içindeki sinirler çok özenle ve titizlikle temizlenmelidir. Kırmızı et dövülerek terbiye edinmelidir.
Sponsorlu Bağlantılar:

2)Çiğ köfte az yoğurulursa bulguru sert kalır çok yoğurulursa hamur gibi olur.
3)Çiğköfte az su ile yoğrulmalıdır. Yazın eğer çiğköfte yoğurursak kesinlikle buz kullanılmalıdır. Çiğköfte ekşimeden yani hemen yoğurulduktan sonra yenmelidir. Afiyet olsun.

Google Aramaları:

  • cig kofte nasil koyu kirmizi oluyor
  • Çiğ Köfte resimli meshur sozleri
Etiketler:, , , , , , , ,

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Yazar: webstar

2002 Yılında sanal mecraya katılan Webstar ; Web Yazılım, Web Tasarım ve SEO alanında kendisini geliştirmiştir. Aynı zamanda Makine Mühendisidir.

Bu yazıya paylaş

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir