En Basitinden Rulo Patatesli Lorlu Börek

lorlu börekGecen gun yedigim ve cok begendigim bir tarifi sizlerle paylasmak istedim umarim sizlerde begenirsiniz.  ben genelde goz karari yaptigim icin her seyi tarifimde goz kararina gore veriyorum. Siz ayarlarsiniz;)

MALZEMELER

Patates Lor peynir Yarım kalıp margarin 5 yufka Tuz Karabiber Istege gore sogan ve maydonoz da koyulabilir.

HAZIRLANISI

Patatesleri kaynatiyoruz. Kaynattigimiz patatesleri soyup sogumasini bekliyoruz. Yarim paket margarinin oda sicakligina gelmesini bekliyoruz. Daha sonra patatesleri, loru, margarini ve baharatlarini karistiyoruz. Boregimizin icini hazirladiktan sonra yufkamizin ilk katini serip ince bir tabaka halinde hazirladigimiz icten koyuyoruz. Uzerine diger yufkayi serip ayni islemi yapiyoruz son kata kadar. Yufkayi rulo halini getirirken yirtilmamasi icin hazirladigimiz ici ince tabaka halinde koymayi unutmuyoruz tabi ki. Hazirladigimiz boregi guzelce rulo yapiyoruz ve ince ince kesiyoruz. (ince kesmek benim tercigim) kestigimiz dilimleri tepsiye dizip firina veriyoruz ve pistikten sonra afiyetle yiyoruzzz.

Anahtar Kelimeler:  Rulo Patatesli Lorlu Börek , Rulo Patatesli Lorlu Börek tarifi , Rulo Patatesli Lorlu Börek nasıl yapılır , lorlu börek nasıl yapılır

Google Aramaları:

  • yasemin yazlar
  • lorlu patatesli börek
Etiketler:, , , ,

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Yazar: Yasemin SEPİL

20.07.1990 Konya dogumluyum. Aslen Edirneliyim. Marmara universitesi iktisat bolumu ogrencisiyim.

Bu yazıya paylaş

2 Yorumlar

    • Bundan sonrakileri fotografli anlatmaya calisacagim

      Bir Cevap Gönder

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir